József napja van. | 2024.03.19

Lynette Howell Taylor és Stephanie Allain lesz a gála producerpárosa

2019-11-17 14:30:00

Az Oscar-jelölt Lynette Howell Taylor és Stephanie Allain lesz a 92. Oscar-gála producerpárosa - jelentette be szombaton David Rubin, az amerikai filmakadémia elnöke.

    Mindkét producer először kapott lehetőséget a ceremónia megszervezésére. A gálát 2020. február 9-én sugározza majd az ABC tévécsatorna a Los Angeles-i Hollywood & Highland Center Dolby Színházából - ismertette a filmakadémia honlapja.
    Rubin szerint a két tehetséges producer, akik a független filmeken és globális kasszasikereken is dolgoztak már, dinamikus és izgalmas műsort nyújt a 92. Oscar-gálán.  
    Howell Taylor és Allain elmondta, hogy amióta csak az eszüket tudják, nézték az Oscar-gálákat, az álmuk vált valóra azzal, hogy most ők lehetnek a producerei a műsornak, és megtiszteltetésnek tartják a felkérést.
    Karey Burke, az ABC Entertainment elnöke kiemelte, hogy a producerpáros szerződtetése az idei Oscar-szezon első győzelme. Mint hozzáfűzte: a két producernek csalhatatlan ízlése van, szakmájuk krémjébe tartoznak, és képesek rá, hogy rabul ejtsék a közönséget.
    Howell Taylor a Csillag születik című film producereként kapott Oscar-jelölést Az elmúlt 15 évben több mint 20 film producere volt, egyebek mellett A könyvelő, a Captain Fantastic és a Nagy szemek című filmeken dolgozott. Ő alapította a 51 Entertainment produkciós vállalatot.
    Allain olyan rendezők pályafutását indította el, mint John Singleton, Robert Rodriguez, Craig Brewer, Sanaa Hamri és Justin Simien. Producere volt a Dear White People című filmnek és a Nyomulj és nyerj! című tévésorozatnak is.  Produkciós cége, a Homegrown Pictures számos nőkről és feketékről, illetve más kisebbségekről készült filmen dolgozott. Allain emellett a Los Angeles-i Filmfesztivál igazgatója.
    A 92. Oscar-díjátadó gálát világszerte több mint 225 országban és térségben közvetítik televízión.