Gedeon napja van. | 2024.03.28

Sikeres évet zárt a KPMG Magyarország

2019-11-12 12:24:00

Sikeres évet zárt a KPMG Magyarország: a tavalyinál 3,3 milliárd forinttal magasabb, 26,2 milliárd forint árbevétellel zárta a szeptemberben zárult, 2019-es üzleti évét - mondta Robert Stöllinger, a cég leköszönő vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.

    Robert Stöllinger hozzátette: a javuló eredményesség a magyar gazdaság növekedésével összhangban van. A szeptember végén zárult üzleti évben elért árbevételből 14,5 milliárd forint volt az export, a vállalat költségvetési befizetései idén már meghaladták a 7,5 milliárd forintot - mondta.
    Kifejtette, hogy a legdinamikusabban fejlődő divízió a KPMG globális piacra dolgozó üzleti szolgáltató központja (KPMG Global Services Hungary), itt keletkezik a KPMG exportbevételének jelentős része is. Az outsourcing és a szolgáltató központok fejlesztéseit támogató tevékenység az üzleti tanácsadási részlegen belül is kiemelkedő területnek számított. Ebben a szektorban a legnagyobb kihívások jelenleg, amelyben az ügyfelek a KPMG támogatást igénylik: a működési folyamatok standardizálása, a hatékonyság növelése, illetve az alacsonyabb szintű feladatok automatizálása és szoftverrobotokkal kiváltása - ismertette.
    Robert Stöllinger értékelése szerint az üzletmenet számára a másik hajtóerőt a szabályozói változásoknak történő megfelelés jelentette. Az egyre összetettebb helyi és EU-s jogszabályok jelentős mennyiségű feladatot rónak a magyar vállalatokra, és azon belül is elsősorban a pénzügyi intézményekre. Az elmúlt évben a második pénzforgalmi irányelv, a PSD2, a - befektetők védelmének és a befektetési szolgáltatók transzparens működésének erősítését szolgáló- MIFID II, az azonnali fizetések rendszere és az IFRS17 meghonosítása voltak kiemelt témakörök az auditorok, illetve a tanácsadók számára - mondta.
    A KPMG Magyarország 2019. október 1-től kinevezett új vezérigazgatója, Rózsai Rezső a jövőre nézve egyebek mellett a sokféle, de egyre inkább specializált tudással rendelkező szakértők együttműködésének erősítését, támogatását jelölte meg fontos feladatnak. Az új vezérigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy világ legnagyobb vállalatvezetői által megnevezett top üzleti kockázatok közül az első kettőre, a klímaváltozásra és a geopolitikai kockázatokra a vállalatoknak nincs közvetlen ráhatásuk.
    A KPMG 1989-ben nyitotta meg budapesti irodáját. A könyvvizsgáló, üzleti és adótanácsadó társaság Magyarországon több mint 1400 munkavállalót, világszerte pedig összesen csaknem 200 ezer munkavállalót foglalkoztat, és több mint 150 országban nyújtanak szolgáltatásokat.