Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Korn jövő júniusban a Budapest Sportarénában lép fel

2019-11-11 11:16:00

A több mint negyedszázada működő kaliforniai nu metál csapat, a Korn jövő évi európai turnéja Magyarországot is érinti. Az együttes 2020. június 9-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

    Megalakulása óta a Korn 40 millió albumot adott el világszerte, begyűjtött két Grammy-díjat, több tucatszor körbeturnézta a világot. Ahogy a rangos New York-i folyóirat, a Fader fogalmazott, a Korn filmzenévé vált egy nemzedék érkezésekor - szerepel a szervező Live Nation által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
    Mint írták, Jonathan Davis énekes, James "Munky" Shaffer és Brian "Head" Welch gitáros, Reginald "Fieldy" Arvizu basszusgitáros és Ray Luzier dobos az alternatív rock és a metál műfaj határait feszegeti, miközben a rajongók tömegeire és művészek generációira vannak hatással szerte a világon.
    Az 1993-ban alakult Korn eddig háromszor (2005, 2012, 2014) játszott a Sziget fesztiválon. A zenekar olyan számokat írt az elmúlt 26 évben, mint a Blind, a Freak on a Leash vagy a Falling Away from Me. Eddig tizenhárom stúdióalbumot adtak ki, a legfrissebb idén nyáron jelent meg The Nothing címmel.
    A nu metál úttörői 2020 nyarán új arénashow-jukkal indulnak útra Európában, előzenekaruk a francia Gojira lesz.