Izabella napja van. | 2020.07.12 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2019-11-08 16:47:26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Napok óta hideg, téli időjárás jellemző a Skandináv-félszigeten és a Kelet-európai-síkság északi részén. Többfelé napközben is fagy, egyes helyeken -10 foknál is hidegebb van. A szárazföld többi részén az évszakhoz képest enyhe, de változékony az idő, a Brit-szigetektől a Balkán-félszigetig húzódó alacsony légnyomású képződmény ugyanis többfelé okoz jelentős esőt. A hőmérséklet csúcsértéke általában 7, 15 fok között alakul, de a mediterrán térségben 16, 22 fokig is felmelegszik a levegő. A kontinens legmelegebb része Görögország, ott helyenként a 30 fokot is megközelíti a hőmérséklet. A Kárpát-medencét nyugat felől hullámzó frontzóna éri el, mozgalmas marad időjárásunk.

    Várható időjárás az ország területére szombat estig:
    ----------------------------------------------------

    Késő estére a Tiszántúlon megszűnik a csapadék, ezt követően a Dunántúlon valószínű újabb eső. Éjszaka az Alföldön felszakadozik, csökken a felhőzet, ezért párásság, köd képződik. Szombaton napközben az Alföldön is növekszik a felhőzet, a pára, köd megszűnése után a Duna-Tisza közén néhány, a Tiszántúlon még több órára kisüt a nap. A Tiszántúl kivételével több helyen fordulhat elő eső. A déli, délkeleti, majd szombaton az északira forduló szél többfelé megélénkül. 
 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 10 és 17 fok között várható, sőt a Tiszántúlon 18, 20 fok is előfordul.