Emma napja van. | 2024.04.19

MLBKT: emelkedett a beszerzésimenedzser-index októberben, de csak enyhe növekedést jelez

2019-11-04 09:44:00

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított októberi értéke 51,9 pont volt, eszerint a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

    A korábbi októberekkel összevetve az idei érték elmarad az 52,4 pontos hosszú távú átlagtól és az elmúlt három év 57,2 pontos átlagától is. Emelkedést jelez ugyan a szeptemberi 51,7 ponthoz képest, de az elmúlt három évben csak egyszer, idén júliusban volt az index annál alacsonyabb, 51,2 pont.
    A foglalkoztatottsági index értéke négy hónap után először a növekedést és a visszaesést egymástól elválasztó 50 pontos küszöb alá került a múlt hónapban.
    A termelési mennyiség indexe nőtt szeptemberi értékéhez képest, és 50,0 pont felett maradt, ami immár ötvenedik alkalommal a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve.
    Az új rendelések indexe némileg erősödött, és 50,0 pont feletti értéke jelzi, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző hónaphoz viszonyítva.