Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2019-10-29 16:59:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Egy hosszan elnyúló frontrendszer húzódik a Kelet-európai-síkságtól a Kárpát-medencén és az Alpokon át egészen a Bretagne félszigetig; környezetében általában erősen felhős vagy borult az ég, többfelé fordul elő eső, zápor, az Alpok magasabban fekvő tájain néhol havazás is. A front mögött a hideg sarkvidéki eredetű levegő fokozatosan egyre délebbre jut el. Kontinensünk északi felén a csúcsértékek általában 6 és 14 fok között alakulnak, de Skandinávia északi részein napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Délen továbbra is tarja magát a viszonylag meleg idő, a maximum-hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között alakul, errefelé a hajnali köd feloszlását általában napos idő követi. A Kárpát-medence felett átvonuló frontrendszer mögött folytatódik a hidegebb levegő beáramlása térségünkbe. Szerda estig az ország nagyobb részén több hullámban valószínű csapadék.

    Várható időjárás szerda estig:
    ------------------------------
    Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként az éjszakai órákban vékonyodik, szakadozik, északkeleten átmenetileg jelentősebben is csökken a felhőzet. Kedden többfelé várható eső, majd éjfélig fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadék. Egy átmeneti szünet után szerda késő délelőttől nyugat felől ismét egy csapadéksáv vonul kelet, délkelet felé. Szerdán is északkeleten a legkisebb a csapadék kialakulásának az esélye. Az északi, északkeleti szelet szerdán nagy területen kísérik élénk lökések.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a derült, szélvédett északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7 és 13 fok között várható.