Gedeon napja van. | 2024.03.28

Király Viktor képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awardson

2019-10-22 15:45:00

A magyar nézői szavazatok alapján a 2019-as MTV Europe Music Awards hazai győztese Király Viktor, így november 3-án este ő képviseli Magyarországot Sevillában. A nagyszabású gálát a hagyományokhoz híven élőben lehet követni a magyar MTV műsorán is.

    A rajongók öt jelölt közül választhatták ki idei kedvencüket, Király Viktor mellett a Hősökre, Jumodaddyre, Kállay-Saunders Andrásra és a Mörkre is szavazhattak. A győztes Király Viktor az elmúlt két magyar jelöltje, Rúzsa Magdi és a Follow the Flow után utazhat a spanyol városba - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
    A november 3-i, immár 23. díjátadó gála fellépői között lesz többek között Halsey, Rosalía, Becky G, Akon, Ava Max, valamint a "legjobb új" és a "legjobb feltörekvő" kategória jelöltje, Mabel is. Becky G nem csak jelöltként és előadóként lép színpadra, ő lesz a 2019-es EMA házigazdája is.
    A Magyarországot képviselő 35 éves Király Viktor az Egyesült Államokban született, tizenhat éves koráig New Yorkban élt, majd 2008-ban megnyert egy hazai televíziós tehetségkutatót. Eddig három szólólemezt készített, a legutóbbi, a 3rd Dimension 2014-ben jelent meg.
    Az MTV EMA-t több mint 180 ország rajongói követik. A nemzetközi versenyben tizenhat kategóriában, illetve a regionális megmérettetésben november 2-án éjfélig lehet szavazni a jelöltekre az mtvema.com oldalon.
    További részletek az MTV Hungary Facebook-oldalán.