Auguszta napja van. | 2024.03.29

Képzési megállapodást kötött a Nyíregyházi Spartacus FC és a Nyíregyházi Egyetem

2019-10-09 17:15:00

A sport és az edzői egyetemi alapszakokon tanuló hallgatók gyakorlati képzéséről írtak alá megállapodást a Nyíregyházi Egyetem és az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC képviselői szerdán a nyírségi nagyvárosban.

    Vassné Figula Erika, a felsőoktatási intézmény rektora az eseményen elmondta, a szerződés értelmében a sportegyesület a sport- és rekreációs, illetve az edzői alapszakok közel kétszáz hallgatójának biztosít majd gyakorlati és képzési helyet.
    Ezen felül közös szakmai-kutatási programokban is partner lesz egymással az egyetem és a klub, egyes sportrendezvényeken pedig kölcsönösen használják majd egymás létesítményeit - tette hozzá.
    Szavai szerint a sport- és rekreációs szakos magyar és külföldi hallgatók tanulmányaik alatt a futball és az úszás specializációk közül választhatnak, de az intézmény a jövőben a kosárlabda-specializációt és ezek angol nyelvű képzéseit is szeretné elindítani.
    A futballklubnak ez az első ilyen jellegű megállapodása az egyetemmel. A cél az, hogy a fiatal edzők kinevelésével emelkedjen a Szpari szakmai színvonala - hangsúlyozta Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus FC ügyvezetője.
    Németh Károly, a nyíregyházi Bozsik Akadémia vezetője elmondta, a megállapodás beleillik az akadémia életpálya-modelljébe.
    A tehetséges fiatal labdarúgóknak lehetőségük van egyetemi tanulmányaik közben a labdarúgással foglalkozni, akár játékos vagy később edzői minőségben is - hangsúlyozta.
    Németh Károly megjegyezte, az akadémia lehetőséget biztosít a hallgatóknak arra, hogy a tanulmányaik elvégzéséhez szükséges szakmai gyakorlatukat a helyi futballklubnál teljesítsék.