Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több mint 2 ezer fotós regisztrált eddig a Magyarország365 pályázatra

2019-10-07 16:59:18

Több mint 2 ezer fotós regisztrált eddig a Magyarország365 fényképpályázatra - mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten.

    A meghirdetett három kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint közösségi életképek - eddig több mint 3300 fotó érkezett. A legnépszerűbb az eddigi jelentkezések alapján a táj és természet kategória. A pályamunkákat október 18-ig lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu internetes oldalra - tette hozzá Dömötör Csaba.
    Kitért arra is: a kormány által kezdeményezett pályázatra beérkezett legjobb képeket vándorkiállításon fogják bemutatni, a tervek szerint külföldön is.
    A kategóriák első helyezettjei 1-1 millió forint, a második helyezettek 500-500 ezer forint, a harmadik helyezettek 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek. Emellett az internetes közönségszavazás győztesei is 1-1 millió forint pénzjutalmat kapnak kategóriánként.
    A szakmai zsűri elnöke Kaiser Ottó, a tagja Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész, Szarka Klára fotótörténész, Kerekes Emőke fotográfus és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója.
    Kaiser Ottó elmondta: az eddigi pályamunkák alapján az amatőr fényképészek eszközhasználata, látásmódja is sokkal magasabb szintű, mint azt előzetesen lehetett gondolni.
    Az emberek alapvető szükséglete, hogy megörökítsék a környezetüket, a szépet és a harmóniát keresik, és ezt szeretnék megosztani másokkal is - tette hozzá.
    A Magyarország365 pályázattal kapcsolatos kérdéseiket az érdeklődők személyesen az október 10-i szakmai napon tehetik fel a zsűri tagjai a Bálna Budapestben.