Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szegeden is megnyerte bajnokiját a Vegyész

2019-10-06 19:32:00

Két szorosabb és egy sima szettben, 3-0-ra nyert vasárnap késő délután a Vegyész RC Kazincbarcika a Vidux-Szegedi RSE vendégeként a férfi röplabda NB I alapszakaszában.

Marián Vitkóra és Cristian Palaciosra továbbra sem számíthatott Marek Kardos vezetőedző – a liberó kisebb sérülése miatt, óvatosságból nem utazott el a csapattal, míg a kolumbiai center még mindig várja spanyolországi papírjait, melyeket a sürgetett eljárás ellenére sem kapott még meg.

Blázsovics Péter jó támadásával indult a találkozó, majd egy darabig fej-fej mellett haladtak a felek (8-7, 10-11). A tizenegyedik vendég pontot Marcílio Braga szerezte, ekkora pedig már mindkét csapat kezdőjátékosai – leszámítva a liberókat – feliratkoztak a pontszerzők közé. Gyorsan jött gyors három Vegyész-poén, ami egyben az első szegedi időkérést is jelentette (11-14). A különbség megmaradt már a felek között, sőt kicsit növelni is tudta azt a címvédő, a szettet pedig Péter Márton jó blokkjával behúzta (19-25, 0-1).

A játszma elvesztése nem törte össze a Tisza-partiakat, akik ugyanolyan lelkesen vetették bele magukat a folytatásba, mint a meccs elején. Blázsovics ászát követően volt először három a felek között (9-12), majd az SZRSE egyenlíthetett is volna, de három hibát is vétett, így pedig néggyel elment a Vegyész (12-16). Juhász Péter eredményes centertámadása és Árva Milán jó blokkja is kellett a végén ahhoz, hogy ismét 20 alatt tartsa ellenfelét együttesünk (19-25, 0-2).

0-3-mal indult a harmadik szett, majd hatnál egalizált a Szeged. Ezt gyorsban négy vendégpont követte, Carlos Páez két ászával pedig már hat volt a különbség (8-14). Nusser Elemér, a hazaiak edzője időkéréssel és cserékkel próbálta megzavarni a veneuelai-magyar kettős állampolgárt, akinek erre újabb két ász volt a válasza. A játszma, így a szett kimenetele már ekkor eldőlt, habár a lelkes publikum biztatása mellett még szereztek szép pontokat a hazaiak is (16-25, 0-3).

A felnőttekhez hasonlóan a juniorok is nyertek három szettben (0-3; -13, -12, -9), róluk – és a többi hétvégi utánpótlás-eredményről – részletek hétfőn.

Legközelebb október 11-én, pénteken 19 órától lép pályára a Vegyész, akkor Magyar Kupa-mérkőzésen fogadja a Szegedet a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Vidux-Szegedi RSE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-19, -19, -16)
Szeged, Lila iskola, 250 néző. V.: Pőcze, Ujházi.
Szeged: Fülöp 2, Csányi 10, Nagy 3, Farkas-Baráti 7, Piti 8, Honti 3. Csere: Borsi (liberó), Bitó, Filius 2, Sarnyai. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Vegyész: Páez 6, Blázsovics 17, Péter 6, Braga 11, Árva 11, Juhász 10. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.

Nusser Elemér: Ezt várom a fiúktól, hogy a szezon hátralévő meccsein is így küzdjenek, hajtsanak. Ha így játszunk a folytatásban is, nem lehetnek gondjaink a kiesési rangadókon.

Marek Kardos: Teljesítettük azon céljainkat, melyeket elterveztünk a találkozó előtt. Végig kézben tartottuk az összecsapást, aminek köszönhetően hoztuk a három pontot.

(fotó: vrck.hu/archív)