Gedeon napja van. | 2024.03.28

Új szemétszállítási rendszert vezetnek be Tatán

2019-09-25 13:20:00

Új szemétszállítási rendszer bevezetése kezdődött meg Tatán, a mintegy félmilliárd forintos beruházás keretében a családi házak tulajdonosainak 11 200 új gyűjtőedényt osztanak ki - tájékoztatta a város polgármestere szerdán az MTI-t.

    Michl József (Fidesz-KDNP) elmondta, minden háztartás két új kukát kap, ezekbe kell gyűjteni a szelektív hulladékot és a biológiailag lebomló szemetet. A már meglévő, eddig használt edénybe a nem hasznosítható szemét kerül.
    A többkukás rendszer bevezetésével csökkentik a jelenlegi szelektív gyűjtőszigetek számát, ezeket csak a lakótelepeken hagyják meg, de mindegyik helyszínre térfigyelő kamerákat telepítenek az illegális hulladéklerakás megelőzésére.
    Az edények ürítésére négy új járművet szereztek be, a teljes rendszer kiépítése Tatán csaknem félmilliárd forintba kerül.
    A beruházás egy kétmilliárdos fejlesztés része, amelynek keretében az Oroszlány, Tata és több kistelepülés hulladékkezelését végző Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. bővíti az oroszlányi lerakót, 22 új járművet állít forgalomba és szelektív hulladékkezelési rendszert vezet be.
    A társaság 30 településen végez hulladékszállítást Oroszlány, Tata és a Bakony térségében. A szolgáltatást 85 ezer ember veszi igénybe. A többségében önkormányzati tulajdonú vállalat csaknem 90 embert foglalkoztat, éves bevétele meghaladja az egymilliárd forintot.