József napja van. | 2024.03.19

Kétszázötven millió forint a kondói csapadékvíz elvezetésre

2019-09-22 06:23:03

Az időjárás változása miatt, az elmúlt években egyre gyakrabban jelentkeznek a villámárvíz és csapadékvíz okozta gondok Kondón. Egy-egy nagyobb esőzés után, az árkok, vízelvezető csatornák, nem képesek elvezetni a lezúdult esővizet, és utcákat, házakat, pincéket önt el a hirtelen lezúduló víz.

- Az ötéves polgármesteri ciklusom alatt, a településen számos középület, járda, út újult meg – mondta Fajder Gábor polgármester. Pénteken adjuk át a felújított Polgármesteri Hivatalt és az Óvodát. Az orvosi rendelő modernizálása is folyamatban van. Az őszi idő közeledtével, a csapadékvíz elvezetése jelenti a legnagyobb gondunkat, melynek megoldásában kértük a terület országgyűlési képviselőjének segítségét – összegez a kondói polgármester.

Demeter Zoltán több cikluson keresztül, országgyűlési képviselőként érvényesíti a kondóiak érdekeit.

- Fajder Gábor polgármester úrral kialakult egy nagyon jó munkakapcsolat. A 2014-es önkormányzati választások után átbeszéltük Kondót érintő fejlesztéseket, melyet minden esetben támogattam, és nagy részük már meg is valósult. A települést érintő beruházások mellett, egyre sürgetőbbé vált az időjárás okozta csapadékvíz elvezetés okozta problémák kiküszöbölése, melyre 250 millió forint áll a település rendelkezésére – mondta Demeter Zoltán.

Az országgyűlési képviselő szombaton, a szüreti mulatságokon jelentette be, hogy megvan a pénz a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésére.