József napja van. | 2024.03.19

Rendészeti egyeztető fórumot tartott a Budapesti Polgárőr Szövetség

2019-09-21 13:05:00

Polgárőrök a fővárosért, főváros a polgárőrökért címmel tartotta rendészeti egyeztető fórumát idén a Budapesti Polgárőr Szövetség - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

    A Fővárosi Önkormányzat dísztermében rendezett pénteki eseményen Tarlós István főpolgármester kiemelte, hogy statisztikai adatok alapján Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosának számít, ennek megvalósulásában pedig elvitathatatlan érdeme van a polgárőröknek.
    Hozzátette azt is, hogy az elmúlt évben 10 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, ehhez hozzájárult az 1700 budapesti polgárőr 300 ezer órányi szolgálata. A főpolgármester elmondta, hogy a főváros közbiztonságának fenntartására 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat.
    Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben felére csökkent a bűncselekmények száma. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenrangú partnerként tekint a polgárőrökre - tette hozzá.
    Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arról beszélt, hogy Budapest közbiztonságának nagyon komoly hatása van az egész ország közbiztonságára. Megfogalmazása szerint húsz éve csapnivaló volt a város közbiztonsága, 2010 után azonban gyökeresen megváltozott a helyzet, mára Budapest az egyik legbiztonságosabb város világszerte.
    Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, a jövő a fiataloké, éppen ezért a Budapesti Polgárőr Szövetségnek nagyon fontos a toborzás. Azt mondta: a Budapesti Polgárőr Szövetség legfontosabb célja, hogy erősítse a kapcsolatát a Fővárosi Önkormányzattal.
    A rendészeti egyeztető fórumon a Budapesti Polgárőr Szövetség és a Budapesti Műszaki Szakképzés Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma és Szakközépiskolája együttműködési megállapodást írt alá "a polgárőrség népszerűsítése, a rendészeti ismeretek bővítése, valamint egymás hasonló célú programjainak segítése érdekében, illetve a közösségi szolgálatok megvalósulása céljából" - olvasható a közleményben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány