Auguszta napja van. | 2024.03.29

FODISZ-tanévnyitó díjátadóval

2019-09-20 14:30:00

Több mint negyven tanulásban, illetve értelmükben akadályozott látás-, hallás- és mozgássérült, valamint szervátültetett diáksportolót jutalmaztak a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) hagyományos tanévnyitó ünnepségén.

    "Az életminőség javításához hozzájárul a sport és a FODISZ-nak az a missziója, hogy segítse a ti sportolásotokat" - fordult a pénteki eseményen megjelent diákokhoz Sárfalvi Péter, az Emmi sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki beszédében kiemelte, hogy amióta az államtitkárságon dolgozik, rengeteg élményt szerzett a FODISZ különböző rendezvényein.
    Ezt követően Kiss Péter, 16 éves világ- és Európa-bajnok parakajakos mesélt arról, hogyan találta meg a kajakozást, és lett az élete része a sportolás.
    "Sport nélkül nehéz elképzelni a kiegyensúlyozott életet, a sport a tanulásban is segít" - fogalmazott Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, aki azzal folytatta, hogy a sport az integrációban is segít, eszköz arra, hogy épek és fogyatékkal élők közös élményekhez jussanak.
    "A Klebelsberg Központ feladata, hogy maximálisan támogassa a FODISZ tevékenységét, a diákolimpiák lebonyolítását, és nekem ez szívügyem" - hangsúlyozta Hajnal Gabriella.
    Szabó László, a FODISZ elnöke az elmúlt tanév értékelésekor kiemelte, hogy 17 sportágban bonyolítottak le országos versenyrendszert, ezeken több mint tízezren vettek részt, és 43 országos diákolimpiai döntőt rendeztek.
    "Amikor a FODISZ elnöke lettem, három célt tűztem magunk elé: a szervezet váljon szervezettebbé, professzionálisabbá és legyen belőle igazi közösség. Minden téren jelentős lépéseket tettünk. Közösséggé tudtunk válni, amihez empátia, odafigyelés kellett és kell. Kívánom, hogy ez az új tanévben is így legyen" - fogalmazott Szabó László.
    A köszöntők után díjazták a legjobb diáksportolókat, valamint átadták az arany, ezüst és bronz fokozatú Fogyatékosok Sportjáért FODISZ-díjakat is azoknak a sportszakembereknek, pedagógusoknak, akik az elmúlt években sokat tettek a fogyatékossággal élő gyermekek sportolásért.