József napja van. | 2024.03.19

Kormánypártok: nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait

2019-09-18 17:45:00

Nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait - jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője a kormánypártok véleményét ismertetve szerdán Budapesten.

    A KDNP-s politikus kiemelte: minden migrációs útvonalon újra emelkedik az Európába igyekvők száma. Erre az uniós határügynökség, a Frontex is figyelmeztetett a napokban - jegyezte meg.
    A kormánypártok meggyőződése, hogy nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait, mert a bevándorlók továbbra is özönlenek - szögezte le Nacsa Lőrinc, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a török és görög útvonalon megduplázódott a migránsok száma tavalyhoz képest, és ők mind Európa belsejébe igyekeznek.
    Mindannyian a balkáni útvonalon szeretnék Európa belsejét elérni, és ennek jeleit a magyar határon is érezni, ahol kedd este egy nagyobb létszámú migránscsoportot fogtak el - fűzte hozzá a KDNP-s képviselő.
    Kitért arra is, hogy a migránsok miatt a nyugat-balkáni országokban is érezhetően nő a feszültség.
    Nacsa Lőrinc megjegyezte: folyamatosan aktív a spanyol útvonal is, ahol szintén emelkedik a migránsok száma.
    Hozzátette: aggodalommal figyelik az új baloldali olasz kormány lépéseit, a jelek szerint újra megnyithatják Olaszország tengeri kikötőit az Afrikából érkező tömegek előtt.
    Nacsa Lőrinc kijelentette: éppen elég bevándorló jutott be Európába illegálisan, nem szabadna többet beengedni.
    Rámutatott: nagyon veszélyesek a bevándorláspárti baloldal tervei, akik még több migránst akarnak beengedni. Újra veszélyes tervek vannak az asztalon, és az új olasz külügyminiszter kötelező kvótáról és a migránsok szétosztásáról beszél.
    A Fidesz-KDNP kormánya elutasítja a kötelező letelepítési kvótát, és ahogy eddig, úgy ezután is mindent megtesz annak megakadályozására - jelentette ki.
    Kérdésre a szerdai, ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésnapról azt mondta: december 12-én az ellenzék ugyanebben a témában összehívta az Országgyűlést. Az ülést megtartották, de egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt rajta, a Fidesz-KDNP képviselői viszont ott voltak. Ez is azt mutatja, hogy az ellenzék kezdeményezése komolytalan - rögzítette Nacsa Lőrinc.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány