József napja van. | 2024.03.19

Konzultációra várják a Magyarország365 fotópályázat jelentkezőit

2019-09-17 17:55:00

Konzultációra várják a Magyarország365 fotópályázat minden amatőr és hivatásos jelentkezőjét - mondta el Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke kedden Budapesten.

    A sajtótájékoztatón Kaiser Ottó hozzátette: az érdeklődők szeptember 26-án neki és Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművésznek, október 10-én pedig Szarka Klára fotótörténésznek és Kerekes Emőke fotósnak tehetik fel a pályázattal kapcsolatos kérdéseiket a Bálna Budapestben.
    A pályázók bármilyen digitális hordozón, papír- vagy diaképen is elvihetik anyagaikat a konzultációra, ahol segítséget kaphatnak többek között a képek kategóriába sorolásával, vagy a felvételek ideális számának meghatározásával kapcsolatban - hangsúlyozta Kaiser Ottó.
    A magyar kormány által elindított pályázatra 3 kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki életképek - lehet jelentkezni. A magyarországi épített és természeti kincseit technikai manipuláció nélkül bemutató pályamunkákat október 18-ig lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu internetes oldalra.
    A kategóriák első helyezettjei 1-1 millió forint, a második helyezettek 500-500 ezer forint, a harmadik helyezettek 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek. Emellett az internetes közönségszavazás győztesei is 1-1 millió forint pénzjutalmat kapnak kategóriánként.