József napja van. | 2024.03.19

Időjárás-jelentés

2019-09-15 17:38:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Hozzávetőleg az 55. szélességi körtől északra gyorsan követik egymást az időjárási frontok. Ennek hatására az északi tájakon gyakran fordul elő eső, záporeső, többfelé fúj erős szél. A hőmérséklet ezeken a területeken 11 és 18 fok között alakul, de a Skandináv-félszigeten már vannak helyek, ahol 10 fokot sem mérnek. Ezzel szemben Európa nyugati és középső részén magasnyomású zóna figyelhető meg. Területén napos, száraz, eseménytelen időjárás uralkodik, a délutáni órákra többnyire 20 és 28 fok közé melegszik fel a levegő, de Franciaország déli részén 29, 32 fok is előfordul. A mediterrán országokban is sok a napsütés, csak Spanyolországban vannak csapadékos helyek, ott csak 20, máshol 30 fok körüli a maximum-hőmérséklet. A következő 36 órában a frontok pályája délebbre helyeződik, hétfő délutántól észak felől hidegfront közelíti meg a Kárpát-medencét.

    Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
    -------------------------------------------------
    Hétfő kora délutánig derült idő várható, majd észak felől fátyolfelhőzet érkezik, illetve már gomolyfelhők is képződhetnek, de csapadék estig még nem valószínű. Reggelig gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás, hétfőn napközben a főváros környékén, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön megélénkül, néhol megerősödik a nyugati szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de az északi völgyekben, a Nyírségben és a Duna-Tisza közén 2, 4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 29 fok között várható.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink