József napja van. | 2024.03.19

A vissza nem vitt ajánlóívek miatt kedd éjfélig kell kiszabni a bírságot

2019-09-15 14:59:00

Kedd éjfélig kell kiszabniuk a választási bizottságoknak a bírságot, ha az önkormányzati választáson induló jelölt nem vitte vissza a választási irodához az összes kikért ajánlásgyűjtő ívet.

    A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán a jelöltek ajánlóíveken gyűjthették az induláshoz szükséges ajánlásokat. A jelölteknek a bejelentkezésre és az ajánlóívek leadására szeptember 9-én, hétfőn 16 óráig volt lehetőségük.
    A jelölteknek az összes ajánlóívet át kell adniuk a választási irodának, ajánlóív nem maradhat náluk. Aki elmulasztotta leadni az összes ajánlóívet, megbírságolják. A bírságot a választási bizottság szabja ki, ennek összege minden be nem nyújtott ajánlóív után ezer forint. Nem szabható ki bírság a határidő leteltét követő napon benyújtott, ajánlást nem tartalmazó ajánlóív után.
    A választási bizottságoknak kedden, szeptember 17-én éjfélig kell kiszabniuk a bírságot az egyéni jelöltek által vissza nem vitt ajánlóívek után.
    A megyei listák esetében a jelölőszervezetek szeptember 10-én, kedden délután 16 óráig adhatták le ajánlásaikat, a vissza nem vitt ajánlóívek miatt a bírságot szeptember 18-án, szerdán éjfélig kell kiszabniuk a választási bizottságoknak.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány