József napja van. | 2024.03.19

Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

2019-09-15 13:18:00

Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

    Az uniós tagállamok kormányaiban vannak bevándorláspárti erők, amelyek bosszút akarnak állni Magyarországon - tette hozzá az államtitkár az EU-tagországok miniszteri találkozójára utalva, amelyen finn kezdeményezésre meghallgatják a magyar kormány képviselőjét az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás keretében.
    Kovács Zoltán szerint a balliberális migránspárti erők a keresztény értékrend felülírására törekszenek. Brüsszelben már ki se lehet mondani azt, hogy "a kereszténység védelme". Az új ideológia a migránsok támogatása. Jean-Claude Juncker távozó bizottsági elnök nemrég egy interjúban egyenesen azért vonta kérdőre Orbán Viktor miniszterelnököt, mert számára Magyarország és a magyarok érdeke az első.
    Magyarország bizalommal tekint az új bizottsági elnökre, Ursula von der Leyenre, de a következő hónapokban, években dől el milyen lesz a viszony - mondta az államtitkár.  
    Kovács Zoltán emlékeztetett: a májusi európai parlamenti választás után felértékelődött a visegrádi négyek és ezen belül Magyarország szerepe, ez látszik az Európai Bizottság összetételéből és az egyes biztosoknak szánt feladatkörökből. Lengyelország adja az agrárügyekért felelős, Magyarország pedig a bővítéséért felelős biztosjelöltet.
    Magyarországnak fontos az EU lehető leggyorsabb bővítése, a Nyugat-Balkán csatlakozása az unióhoz- tette hozzá.