Gedeon napja van. | 2024.03.28

MAO-évadnyitó koncert Hofecker Dániel műveivel

2019-09-12 12:59:00

Hofecker Dániel, Grazban élő magyar zeneszerző műveit mutatja be évadnyitó koncertjén a Modern Art Orchestra. A MAO Master Class sorozat első estje szeptember 22-én vasárnap lesz a Budapest Music Centerben (BMC).

    A MAO Master Class az első hazai big band akadémia zeneszerzőknek, amely az Artisjus jóvoltából valósul meg. Keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatja be a MAO, akitől korábban nem játszott darabot - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
    Mint írták, az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, amelyeken betekintést engednek a háttérben zajló munkafolyamatok különböző fázisaiba. Ezeknek szintén a BMC ad otthont.
    A zenekar a 2019/2020-as évadban a MAO több zenészének műveit is műsorára tűzi, köztük lesz Ávéd János, Bacsó Kristóf, Subicz Gábor, Korb Attila, Cseke Gábor és Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője.
    A 2005-ben alakult Modern Art Orchestra az elmúlt években szerzői estet szervezett mások mellett Hárs Viktornak, Nagy Jánosnak, László Attilának és Dinnyés Dánielnek, miközben a dzsessz tradícióit is ápolja: dzsessztörténeti sorozatában mások mellett Duke Ellington, Gil Evans és Count Basie műveit mutatta be.
    A formáció színpadra lépett többek között Sanghaj, Párizs, Los Angeles, New York, Zürich és Prága koncerttermeiben, 2014-ben Ennio Morriconéval közösen turnéztak, több világsztárral dolgoztak együtt, például Kurt Ellinggel, David Liebmannel, Bob Mintzerrel, a New York Voices-zal, Adam Nussbaummal, a Mezzofortéval és Rhoda Scott-tal.