Csongor napja van. | 2024.04.16

ITM-államtitkár: az ipar növekedése a csúcstechnológiát alkalmazó cégek teljesítményének köszönhető

2019-09-12 12:30:00

Magyarország az elmúlt 8 évben ipari szerkezetváltást hajtott végre, ennek részeként sikerült az országba vonzani több high-tech iparágban tevékenykedő, csúcstechnológiát alkalmazó vállalatot, ezen cégek teljesítményének köszönhető a magyar ipar dinamikus bővülése - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    A KSH legfrissebb közlése szerint júliusban az ipari termelés volumene 12,0 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
    György László közölte, a Nemzetközi Valutalap (IMF) legfrissebb tanulmánya szerint a régióban Magyarországon a legnagyobb a csúcstechnológia, a high-tech ipar aránya az iparon belül, világszinten pedig Dániát követően az ország a második helyen áll.
    Arról is beszámolt, hogy a magyar ipar kibocsátása az év első hét hónapjában több mint 6 százalékkal nőtt, ez pedig azt jelenti, hogy az ipar gyorsabb ütemben bővült mint a gazdaság egésze, vagyis az ipar teljesítménye húzta a gazdaságot. Hozzátette, az ipar teljesítménye már 28 hónapja folyamatosan emelkedik.
    György László kiemelte, a kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság, és azon belül az ipar is folyamatosan 2 százalékponttal haladja meg az Európai Unió növekedésének átlagát.