Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rákóczi Szövetség: idén is meghirdetik az október 23-i diákutazási programot

2019-09-05 11:07:00

Az idén ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a diákok az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

    A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet. 
    A pályázat feltétele, hogy az utazó csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen október 23-hoz kapcsolódóan - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amelyhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban résztvevő diákok számától és a megtett távolságtól függően akár 300 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.
    Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje október 1-e.
    A közleményben kitértek arra is, hogy a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja az idei évben már több mint 15 ezer középiskolásnak teremtett lehetőséget utazásra.
    További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található: https://www.rakocziszovetseg.org/hirek/472-palyazati-felhivas-oktober-23-i-diakutaztatasi-program-2019 linken.