Emma napja van. | 2024.04.19

200 év múlva is legyen Kazincbarcika nevű város, mondta Kaló Attila a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje

2019-08-31 07:12:52

200 év múlva is legyen Kazincbarcika nevű város, tűzte maga elé célul az őszi önkormányzati választáson induló Kaló Attila (Fidesz-KDNP), a BRTV és a www.sajomente.hu szerkesztő-riportere. A 28 éves, nős fiatalember, a helyi Fidelitas elnöke, Kazincbarcika 5. számú választókerületében méretteti meg magát október 13-án.

Aki ismeri Kaló Attilát, az tudja, hogy ez a szerény fiatalember nagy lokálpatrióta. Mint mondotta, Kazincbarcikához köti minden. Nem akar máshová költözni, nem akar korosztályának tagjaihoz hasonlóan külföldön dolgozni, sőt feltett szándéka, hogy hazahozza azokat az ismerőseit, barátait, akik az elmúlt években itt hagyták Kazincbarcikát. 

- Kazincbarcika szép város. Az elmúlt években mindent felújítottak. A település egyre-másra nyeri a pályázatokat, és a jövőben számos nagyléptékű beruházás valósul meg. Azonban a színes falak, a gondozott parkok, játszóterek, a modern óvodák, iskolák, sportközpontok semmit nem érnek, ha nem tölti meg falait gyerekzsivaj. Sajnos ma ezek az intézmények kihaltak, többet gyerekhiány miatt bezártak. Kazincbarcikán minden feltétel adott a városias élethez, de a legfontosabbak, a gyerekek, a fiatalok hiányoznak. Ez a város nem a fiatalok, hanem az idősek városa. A lakosság évről-évre fogy. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor ez a szép város idővel elnéptelenedik, és történelmi emlékké válik – foglalja össze kampányának lényegét Kaló Attila.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen kampányt folytat, a következőképpen válaszolt Kaló Attila.
- A magyar választási kampányokat durva személyeskedés jellemzi. Egyes jelöltek úgy szeretnének előnyt szerezni, hogy ellenfeleiket próbálják lejáratni. Természetesen én nem szeretnék ilyen kampányban részt venni. Azt szeretném megmutatni a választásokig, hogyan gondolkodom Kazincbarcika jövőjéről, amelynek mottója „Kazincbarcika legyen újra a fiatalok városa”. Ebben a néhány szóban minden benne van. Ha vannak fiatalok, gyerekek töltik meg a szép és modern óvodákat, iskolákat, sportközpontokat, akkor van a településnek jövője, és 200 év múlva is, ott található a térképen egy modern város, amelynek a neve Kazincbarcika. Ennek a célnak kell alárendelni a helyi rendeletalkotást, a város távlati terveinek megfogalmazását.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó