Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mallorcai luxuserődben lesz Rafael Nadal esküvője

2019-08-26 11:58:00

Egy 125 millió eurós (40 milliárd forint) mallorcai magánbirtokon lesz a 18-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal esküvője október 19-én.

    A spanyol teniszsztár a német Bild című napilap tájékoztatása szerint 14 éves kapcsolat után mondja ki a boldogító igent 31 esztendős párjának, Xisca Perellónak.
    A sziget északi részén található, 87 ezer négyzetméteres La Fortalesa (Erőd) Spanyolország legdrágább bérelhető létesítménye, tulajdonosa pedig az angol Lord James Lupton, aki 2011-ben 30 millió euróért vásárolta meg, jelenleg azonban becslések szerint ennek már a négyszeresét éri. Csak magánút vezet a birtokra, melyet vaskapu, kamerarendszer és szögesdrót kerítés véd, emellett 17 vendégszoba, két úszómedence, helikopter-leszállóhely és több magánstrand tartozik hozzá.
    A 33 éves Nadal mintegy 500 vendéget hív meg az esküvőre - melyre a nyilvánosság és a sajtó teljes kizárásával kerül sor -, köztük lesz a spanyol királyi család mellett az örök rivális és jóbarát Roger Federer, a portugál futballsztár Cristiano Ronaldo, Enrique Iglesias popénekes és Pau Gasol világ-, Európa- és NBA-bajnok kosárlabdázó.
    Az erőd bejegyzett műemlék, így a spanyol törvények értelmében évente néhány napon turistákat is be kell engedni. Korábban Gareth Bale, a Real Madrid labdarúgója és a kosaras Rudy Fernandez is ott tartotta a lakodalmát.