Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ma kezdődik a nyíregyházi Vidor Fesztivál

2019-08-23 08:39:00

Ma kezdődik a nyíregyházi Vidor Fesztivál, a jövő szombatig tartó rendezvényen hatvan helyszínen több mint kétszáz koncerttel, színházi előadással, filmvetítéssel és kísérőprogrammal várják a közönséget. 

    Idén két új helyszín is bekerült a programba: két színházi előadást a felújított Rózsakert Szabadtéri Színpadon tartanak, a szintén megújult Bencs-villában pedig irodalmi estekre és szórakoztató előadásokra invitálják a látogatókat. 
    A színházi versenyprogramban a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán és a Krúdy Kamarában a legismertebb hazai és határon túli magyar színtársulatok tizennyolc vígjátékát és zenés színpadi játékát mutatják be. A versenyelőadásokról lemaradók ingyenes színházi előadásokat nézhetnek meg a Kossuth téri nagyszínpadon.
    Koncertezik mások mellett a Halott pénz, a Bagossy Brothers Company, a Parno Graszt & Bohemian Betyars, a Kelemen Kabátban, a Magashegyi Underground és a Mystery Gang, a benini B.I.M., a német Workers Delight, az ukrán Hudaki, a kanadai Shaun Ferguson, a haiti Wesli, a francia La Cumbia Chicharra és a szenegáli-német Ablaye Cissoko & Völker Goetze.
    Számos kulturális program várja még az érdeklődőket: ingyenes filmvetítések, utcazenészek, zsonglőrök, pantomimesek, mutatványosok, gólyalábasok, a gyerekeknek szóló koncertek, bábelőadások színesítik a programot.