Gedeon napja van. | 2024.03.28

A választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

2019-08-17 12:10:00

 

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

 

    Palócz André hozzátette: ez nem meglepő, hiszen az ellenzéki pártok abban sem tudtak megegyezni, hogy kit támogatnak a kerületben.
    Mint mondta, az LMP által támogatott Baranyi Krisztina 72 százalékos fölénnyel megnyerte az előválasztást. Ezzel szemben az ellenzéki összefogás jelöltje, Jancsó Andrea a Momentum, a Jobbik, az MSZP és a DK támogatása mellett bukott el. 
    Ebből is látszik, hogy a nagyobb ellenzéki pártok rosszul mérték fel a terepet, hiszen egy olyan jelölt mellett álltak fel, akinek saját táborukon belül is csak 28 százalékos támogatottsága volt - fűzte hozzá. Megjegyezte: a Párbeszéd arról sem tudott dönteni, hogy kit támogat a ferencvárosi előválasztáson.
    A ferencvárosi előválasztás ismét megmutatta, hogy inkább széthúzást, mintsem összefogást lehet látni az ellenzéki térfélen - értékelte Palócz André.