Gedeon napja van. | 2024.03.28

New Millennium fesztivál - Még lehet jelentkezni a mesterkurzusokra

2019-08-15 12:15:00

Tizenhét zeneszerző darabjai csendülnek fel a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon és Mesterkurzuson, amelyet augusztus 30-tól szeptember 3-ig rendeznek Budapesten. A mesterkurzusokra csütörtökön még lehet jelentkezni.

    "A koncerteken Mozarttól Bartókig számos szerző művét hallhatja a közönség, számos romantikus darab hangzik el, mások mellett Brahms hegedű- és klarinétszonátája és egy vonós szextett is" - mondta Miranda Liu hegedűművész, fesztiválalapító az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
    Mint elhangzott, négy nap alatt hat koncert lesz, a szólóelőadók mellett duótól a szeptettig különböző kamaraformációk lépnek fel. A nyitókoncertet Miranda Liu együttese, a Central European String Quartet adja augusztus 30-án este a Festetics Palota Tükörtermében, közreműködik Bábel Klára (hárfa), Klenyán Csaba (klarinét) és Győri Noémi (fuvola).
    Miranda Liu beszámolt arról, hogy két délutáni szólózongora-koncert lesz: augusztus 31-én Érdi Tamás, szeptember 2-án Georgij Csaidze orosz művész ad műsort, mindkettő helyszíne a Régi Zeneakadémia Kamaraterme. Lesznek koncertek a Benczúr Házban is.
    "Hét különböző mesterkurzust hirdettünk, ezekre csütörtökön még lehet jelentkezni. Hegedűn, csellón, klarinéton, fuvolán, zongorán, hárfán és kamarazenében Magyarország legsikeresebb zenészeitől lehet tanulni öt napon át, de kurzust tart Bartosz Koziak lengyel gordonkaművész és az orosz Georgij Csaidze is" - mondta az alapító, aki maga is tart hegedű mesterkurzust.
    Minden résztvevő három egyéni órát kap, továbbá fellépési lehetőséget. Lesz verseny is, a legjobbak zenekarral felléphetnek a zárókoncerten. További információk a https://nmicmf.com/ oldalon találhatók.