Auguszta napja van. | 2024.03.29

Miskolcon Alakszai Zoltán indul a polgármesterségért kormánypárti színekben Kriza Ákos helyett

2019-08-10 08:59:00

Betegsége miatt nem indul újra Miskolcon a polgármesterségért Kriza Ákos, aki a Fidesz-KDNP színeiben második ciklusát tölti a város élén, a kormánypártok jelöltje a posztra Alakszai Zoltán, aki jelenleg Miskolc jegyzője.

    Kriza Ákos pénteken a miskolci városházán újságíróknak azzal indokolta a döntést, hogy több mint tíz éve betegséggel küzd, emiatt úgy érzi, hogy újabb ciklusnak nem vághat neki.
    Döntéséről tájékoztatta a Fidesz elnökségét, és azt javasolta, hogy az októberi önkormányzati választáson Alakszai Zoltán, a város jegyzője legyen a polgármesterjelölt, aki jól ismeri a város ügyeit, örömeit, bajait.
    A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2010-ben vették át a város vezetését, azóta sokat fejlődött Miskolc.
    Kósa Lajos, a Fidesz országos kampányfőnöke úgy fogalmazott, hogy elfogadták, tudomásul vették Kriza Ákos döntését. 
    A párt nevében arra kérte a miskolciakat, hogy szavazataikkal támogassák jelöltjüket, és segítsék abban, hogy folytatódjon a városban kilenc évvel ezelőtt megkezdett munka.
    Elmondta: mindent elkövetnek azért, hogy Miskolc fejlődése a továbbiakban is töretlen legyen a mostani sikeres évek után is.
    Alakszai Zoltán megköszönte a bizalmat, illetve azt, hogy az elmúlt öt évben együtt dolgozhattak Miskolc fejlődésért a polgármesterrel.
    Közölte azt is, hogy jegyzőként megfelelő ismeretekkel rendelkezik a városról, a fejlesztésekről, amelyek megválasztása esetén folytatódnak.