Gedeon napja van. | 2024.03.28

A friss Európa-bajnok Bódis indulhat Magny-Cours-ban

2019-07-30 11:37:00

A gyorsaságimotoros Bódis Richárd a Superstock 600-as kategóriában megnyert Európa-bajnoki címének is köszönhetően a Pirelli gumigyár támogatásával rajthoz állhat a Superbike-világbajnokság franciaországi Magny-Cours-ban szeptember végén sorra kerülő versenyhétvégéjén a Supersport géposztályban.

    A 24 éves motoros az MTI-nek azt mondta, miután az idei évtől Európa-bajnokságként jegyzett Alpok-Adria Bajnokságban hét futamgyőzelem és egy második hely után, négy versennyel a sorozat vége előtt biztossá vált, hogy saját kategóriáját megnyeri, az olasz gumigyártó cég megkereste a vb-szereplés ajánlatával.
    "Egy R6-os Yamahát készítenek fel a számomra, az első közös teszten már túl is vagyunk, és a szeptemberi futamig még több alkalommal lesz lehetőségem gyakorolni a felkészülés során ezzel a motorral" - nyilatkozta Bódis. Hozzátette, hogy az elsődleges célja a pontszerzés lesz Franciaországban, ehhez az első 15 között kell zárnia.
    "Ütőképes csapat áll mögöttem, bízom a jó eredményben, és természetesen abban, hogy olyan teljesítményt tudok majd nyújtani, amellyel kiérdemlem a bizalmat jövőre egy teljes világbajnoki szezonra" - jelentette ki Bódis, aki a magyar bajnokságban is az első helyen áll.
    Bódis 2016-ban a Superbike-vb betétsorozatában, a European Junior Cupban szerepelt, s összetettben hetedik lett.