József napja van. | 2024.03.19

Rangos nemzetközi kórusrendezvényen koncertezik a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar

2019-07-27 11:55:00

Több koncertet ad a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar a Nemzetközi Kóruszenei Szövetség (IFCM) által rendezett World Choral Expón a portugáliai Lisszabonban.

    A nemzetközi kórusközösség tagjai számára szervezett, augusztus 1-ig tartó szakmai rendezvényen elsősorban a kórusoktatásról, kórushangversenyek megrendezéséről és kiállítások szervezéséről cserélhetnek tapasztalatokat a meghívott kórusok - közölte Szilágyi Szilárd, a Cantemus Kórus sajtóreferense az MTI-vel.
    A jeles eseményre különböző nemzetek kiemelkedő énekkarait hívják meg a rendezők, hogy bemutató kóruspróbák, szimpóziumok és koncertek megrendezésével népszerűsítsék az adott ország kóruskultúráját. Idén Magyarországról a Mindszenty Zsuzsánna vezette Musica Nostra Nőikar és a Szabó Dénes vezette Cantemus Gyermekkar kapott meghívást.
    Szilágyi Szilárd közlése szerint az eseményre a meghívott kóruson kívül sok száz szakember és zeneszerző, fesztiválok, szimpóziumok és hangversenyek szervezői regisztráltak a világ minden tájáról. Az expo ideje alatt a Cantemus Gyermekkar részt vesz a Colorful Voices Project (Hang-színek) programban is, amelyen öt különböző nemzet énekkara tanulhat egymástól, bemutatva saját munkamódszereiket és dalaikat, később pedig egy közös kórust alkotva a nagyközönségnek is bemutatkoznak.
    A negyvenöt énekesből álló nyíregyházi delegáció programjában egy szabadtéri koncert és a rendezvény nyitókoncertjén való fellépés szerepel, majd egy gálakoncerten és a rendezvény zárókoncertjén fognak énekelni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány