József napja van. | 2024.03.19

Pénteken is nyolc érmet nyertek a magyarok

2019-07-27 07:59:00

A csütörtöki nyitónaphoz hasonlóan pénteken is nyolc magyar érem született a franciaországi Decize-ben zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon.

    A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az ifi kajakos lányok páros számában kettős magyar siker született: a Csonka Eszter, Csengeri Evelin páros nyert a Kulcsár Csenge, Párdi Viktória egység előtt.
    Az U23-as női kajakosoknál egyesben Katona Lili nyert aranyérmet.
    Az ifi kenu kettesek férfi versenyében is született két magyar érem, Nagy Olivér és Békesi Boldizsár a dobogó legmagasabb fokára, Pálla Balázs és Halász Dávid pedig a harmadikra állhatott fel. A kajak ketteseknél a Szegvári Benedek, Kiss Ádám duó ugyancsak bronzérmet nyert.
    Szintén két magyar egység állhatott a dobogón az ifi kenus lányok eredményhirdetésén: Horányi Dóra a második, Kálmán Brenda pedig a harmadik helyen végzett.
    A magyarok az első napot négy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárták, pénteken pedig három arany-, két ezüst- és három bronzéremmel gazdagodtak. Így két nap után 7 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzmedállal toronymagasan vezetik az éremtáblázatot.