József napja van. | 2024.03.19

Országszerte zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

2019-07-26 18:38:03

A hőség miatt már csak néhány megyére, a zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt viszont az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.    

    Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzés szerint a hőség miatt csak Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 26 és 34 fok között valószínű, hűvösebb a tartósabban felhős tájakon lehet.
    Emellett a zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Szintén országos a figyelmeztetés a felhőszakadás veszélye miatt. A fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetés szerepel.
    Azt írták: szombaton ismét több helyen várható zivatar, nagyobb valószínűséggel a nap második felében.
    A zivatarokat erős vagy viharos széllökés, jégeső kísérheti. Felhőszakadás is valószínű, néhol 60 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt - emelték ki.