Gedeon napja van. | 2024.03.28

Két sportágban három magyar érem szerdán

2019-07-24 18:30:00

Három érmet nyertek a magyar sportolók a Bakuban zajló 15. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szerdai versenynapján.

    A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint Kós Hubert második lett 200 méteres vegyesúszásban, a Kontér Lora, Szimcsák Mira, Nyirádi Réka, Veres Laura összeállítású leány gyorsváltó pedig harmadikként ért célba. A délelőtti futamban Tankó Beatrix úszott Nyirádi helyén, ezért ő is bronzérmet kapott.
    A cselgáncsozó Farkas Bence az 55 kilogrammos súlycsoportban szintén harmadik lett, így a negyedik versenynap végén négy ezüst- és hét bronzérem a magyar mérleg.
    Szerdán a leány kosárlabda-válogatott 62-39-re legyőzte Törökországot, ezzel a második helyen végzett csoportjában, és egy nap pihenő után a másik csoport győztesével találkozik az elődöntőben.
    A leány kézilabdacsapat 28-20-ra nyert Svájc ellen, így százszázalékos mérleggel végzett a kvartett élén, a négy között pedig - egy nap pihenést követően - a másik csoport második helyezettjével mérkőzik meg.
    A vasárnapig tartó 15. nyári EYOF-on mintegy ötven európai nemzet 14-18 éves sportolói vesznek részt, a magyar csapatot 88 versenyző alkotja.