Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nemzeti vagyonkezelő: újabb állami ingatlancsomagok elektronikus aukciós értékesítése indult 

2019-07-20 08:56:00

Újabb befektetési célú ingatlanokat tartalmazó, nagy értékű ingatlancsomagokat hirdetett meg pénteken a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) az Elektronikus Aukciós Rendszerben (EAR).

    Az MNV Zrt. pénteken közölte az MTI-vel, hogy az Elektronikus Aukciós Rendszerben (e-arveres.mnv.hu) meghirdetett csomagok értéke meghaladja a 3 milliárd forintot.
    A Lakásfejlesztő 2. csomagban ingatlanfejlesztésre alkalmas ingatlanok, valamint az M3 autópálya mellett fekvő, korábbi M3 Archeopark szerepelnek. Az Ipari csomag kőbányai és rákospalotai telkeit gyártóhelyszín, illetve logisztikai központ iránt érdeklődő befektetőknek ajánlják. 
    Mindkét csomagnál július 29-ig lehet befizetni az árverési biztosítékot, licitálni július 31. és augusztus 2. között lehet. 
    A csomagszerű értékesítés célja, hogy a nagyobb értékesítési potenciállal bíró ingatlanok mellett olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek korábbi értékesítésekben nem keltek el.
    Felidézték, hogy a 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítésére. A teljes körű transzparenciát biztosító EAR lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítést tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.
    Kiemelték, az MNV Zrt. portfóliótisztítási stratégiájával összhangban az értékesítéssel érintett vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.