Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett az Európáról szóló ismeretek terjesztésére

2019-07-20 08:17:51

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett a fiatalok polgári szerepvállalását ösztönző, valamint az Európáról szóló ismeretek terjesztését szolgáló Altiero Spinelli-díj elnyerésére - közölte az uniós bizottság pénteken.

    Mint közölték, az először 2017-ben meghirdetett uniós pályázat azokat a kezdeményezéseket jutalmazza, amelyek elősegítik, hogy az érdeklődők többet tudjanak az Európai Unióról, és jobban értsék az EU működését.
    Az idei díjat európai uniós ismereteket közvetítő innovatív oktatási programok, információs és kommunikációs kampányok, a fiatalok demokratikus folyamatokban való részvételét elősegítő együttműködési projektek, valamint olyan tevékenységek nyerhetik el, amelyek lehetővé teszik a fiatalok számára, hogy megtapasztalják az EU előnyeit.
    Idén akár 16 kezdeményezés is lehet a díjazottak között, melyeket az uniós bizottság egyenként 25 ezer eurós (mintegy 8 millió forint) pénzjutalomban részesít.
    A versenyben uniós állampolgárok és az EU területén székhellyel rendelkező civil szervezetek vehetnek részt. A jelentkezési határidő október 29. A díjátadó ünnepségre 2020 tavaszán kerül sor - közölték.