Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mindhárom dobogós helyett az Országgyűlés gyorsírói hozták el a világbajnokságról

2019-07-19 14:59:00

Mindhárom dobogós helyett a magyar Országgyűlés gyorsírói hozták el a gyorsírók olaszországi világbajnokságáról; a dobogó tetejére Vicai Erika állhatott, aki megvédte világbajnoki címét - tájékoztatta az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

    Szilágyi Zoltán közleménye szerint a héten Szardínián tartott 52. Intersteno Kongresszus és Világbajnokságon Vicai Erika mögött végzett Árvayné Dani Judit és Madarász Mária, az ötödik helyet Horváth Éva Szilvia szerezte meg. 
    A világbajnoki címét megvédő Vicai Erika korábban 1991-ben Brüsszelben, 2009-ben Pekingben és 2017-ben Berlinben is első lett.
    Az Országgyűlés gyorsírói évek óta kiemelkedően szerepelnek a kétévente megrendezendő világbajnokságon, ahol idén 30 ország 200 versenyzője indult gépírás, szövegszerkesztés, beszédíró gépírás, gyorsírás és jegyzőkönyvvezetés kategóriában - olvasható a közleményben.
    Közölték, a 30 fős magyar csapatból Kollárikné Terjéki Krisztina a Budapesti XVIII-XIX. Kerületi Bíróság tisztviselője jegyzőkönyvvezetésből ezüstérmet szerzett.
    A sajtófőnök tájékoztatása szerint az Intersteno a világ gyors- és gépíróit, szövegszerkesztőit tömörítő szervezet, amely kétévente tartja a világbajnoksággal egyidőben megtartott kongresszusát, ahol a szakma legkiválóbb művelői osztják meg egymással tapasztalataikat különböző témakörökben, így például a parlamenti naplók készítésével kapcsolatban.