József napja van. | 2024.03.19

Időjárás-jelentés

2019-07-18 16:25:30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Izlandtól délre ciklon helyezkedik el, amelynek frontrendszere Nagy-Britannia felett húzódik, emiatt arrafelé felhősebb az idő, és eső, záporeső is előfordul. Mindeközben Oroszország Baltikummal határos részén szintén egy ciklon örvénylik. A labilis levegő miatt a záporok mellett itt már zivatarok is kialakulnak. Kontinensünk többi részén jellegtelen a nyomási mező, emiatt ezeken a tájakon kevesebb a felhő, és inkább csak helyi jellegű záporok, zivatarok alakulnak ki. A csúcshőmérséklet Európa nagy részén elmarad az ilyenkor szokásostól. Nagyjából az 50. szélességi körtől északra a délutáni órákban 20 fok körül, míg délebbre már inkább 25 és 30 fok között alakulnak a maximum-hőmérsékletek. A legmelegebb idő a Földközi-tenger nyugati partvidékén van, ott néhol 34, 35 fokot is mutatnak a hőmérők. A Kárpát-medencét péntek estig még továbbra is labilisabb levegő tölti ki, emiatt elszórtan lehet majd záporra, zivatarra számítani.

    Előrejelzés az ország területére péntek estig:
    ----------------------------------------------

    A fátyolfelhők mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emiatt csütörtökön és pénteken is elszórtan, kisebb eséllyel az északkeleti, keleti tájakon fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. 
 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de néhol ennél pár fokkal hűvösebb is lehet az idő.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 31 fok között alakul.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány