József napja van. | 2024.03.19

Mintegy hétezren látogatták júniusban a Gül Baba Kulturális Központot

2019-07-18 14:12:00

Mintegy hétezren látogatták meg júniusban a Gül Baba Türbéjét és a látványosságot körülvevő Gül Baba Kulturális Központot - közölte a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

    Az alapítvány a múlt hónapban a korábban mért látogatottságok mintegy kétszeresét regisztrálta. A statisztikák szerint a budapesti látványosságot többségében magyarok látogatják, de a turisták mintegy negyven százaléka külföldről érkezik, főként Törökországból. 
    Az ingyenesen látogatható komplexum népszerűsége nemcsak az egzotikus, keleti hangulatának köszönhető, hanem a június elején megnyitott Porcelánra festett kultúrák című Herendi porcelán kiállításnak is, amely szeptember végéig tart nyitva.
    A komplexumban pezsgő kulturális élet zajlik. Az ingyenes kézműves worskshopokon és koncerteken tavaly október óta több száz érdeklődő és számos iskolás csoport vett részt, de népszerűek a kihelyezett történelem órák is, amelyeken a diákok Gül Baba korát és a két nép közötti kapcsolatot a helyszínen, testközelből ismerhetik meg. Az év hátralevő részében további koncertek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, valamint októberben egy Budapest történetét bemutató tárlat váltja a Herendi kiállítást.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink