József napja van. | 2024.03.19

Dömötör Csaba: nagy vitákra számít a kormány az EU-ban

2019-07-18 12:27:00

Nagy vitákra számít a kormány az EU-ban - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

    Dömötör Csaba úgy fogalmazott: a vitákban "az ideológiai indíttatású politikai boszorkányüldözés" sem kizárt, de - tette hozzá - Magyarország jó biztosjelöltet állított Trócsányi László személyében. Az uniós támogatás pedig nem könyöradomány, hanem kompenzáció a nemzetállami piacok megnyitásáért - mondta.
    Hangsúlyozta: az ország érdeke, hogy az EU fellépjen a bevándorlás ellen, megvédje Európa keresztény alapjait és megadja az illő tiszteletet a kelet-európai tagállamoknak. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar ellenzéki pártok az Európai Parlamentben a szakbizottsági vezető tisztségek betöltésénél magyar jelöltek megválasztása ellen kampányoltak.
    Dömötör Csaba megjegyezte: azzal, hogy Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé választották, javult a magyar érdekeknek megfelelő európai politika esélye.
    A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az államtitkár azt emelte ki, hogy egyetlen pártcsaládnak sincs többsége az Európai Parlamentben, most folyik a többség kialakítása, ennek része a tisztségviselők megválasztása. Magyarország számára a legfontosabb a biztonság, a migráció megállítása, a keresztény alapok, és a nemzetállamok tisztelete.