Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kormányzati forrásból újabb közlekedési csomópontokat építenek át Debrecenben

2019-07-17 16:59:00

Újabb 13 közlekedési csomópont átépítése, illetve felújítása kezdődik meg Debrecenben, a beruházásokhoz négymilliárd forint keretösszeget biztosít a kormány - jelentette be a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadionban.

    A tájékoztató előtt Papp László (Fidesz-KDNP) átadta a stadion melletti Pallagi úti körforgalmat, amelyet félmilliárd forintból alakítottak ki az Új Főnix terv keretében. A körforgalom megkönnyíti a klinikák és a szerdán kezdődő Campus Fesztivál helyszíneinek megközelítését is - jelezte a polgármester.
    Emlékeztetett rá, hogy az elmúl 3-4 évben több mint kilencmilliárd forintból 53 közúti csomópont átépítését végezték el, egyirányúsították a belvárosi főbb útvonalakat és nagyszabású aszfaltozási programot is megvalósítottak az Új Főnix terv keretében.
    Ez a közlekedésfejlesztési program folytatódik mos a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában, az állami kezelésben lévő utak csomópontjainak korszerűsítésével.
    Papp László közlése szerint elsőként a nagy forgalmú Nyíl utca Hadházi út kereszteződése újul meg, hozzá kapcsolódóan pedig a Bem téren a Nyíl utca felé külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki. Ezt további nyolc kereszteződés kivitelezési munkáinak megindítása, további három előkészítése követi, miközben tanulmánytervet készítenek a Füredi út és a Böszörményi úti kereszteződésében a 33-as és a 35-ös főutak külön szintbeli átvezetéséről - sorolta a polgármester megjegyezve: utóbbit az indokolja, hogy naponta csaknem hatvanezer autó halad át a kereszteződésben.
    Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője a sajtótájékoztatón közölte: a Nyíl utcai kereszteződés jövőre, a többi átalakítás 2021-re készül el Debrecenben.