Jácint napja van. | 2019.08.17 | MNB középárfolyam:

Megújult az orvosi rendelő Krasznokvajdán

2019-07-16 10:19:29
Krasznokvajda Község Önkormányzata sikeres pályázatnak köszönhetően 34 087 459 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település orvosi rendelőjének felújítására.
A projektnek köszönhetően a rendelő épületének hőszigetelése, akadálymentesítése valamint napelemek elhelyezése valósult meg, amely az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztéséhez járul hozzá.
Az épület belső felújítása során megvalósításra került a nyílászárók cseréje, a villamos rendszer felújítása, mozgáskorlátozott mosdó kialakítása, valamint festés és javítás. Felkerültek a tetőfödémre a napelemek a hatékony energiamegtakarítás érdekében.
Megtörtént az épület akadálymentesítése, hogy a fogyatékkal élő emberek egyenlő esélyű hozzáférése legyen a közszolgáltatásokhoz. A projekt megvalósítása során még beszerzésre került egy defibrillátor, egy vérnyomásmérő, valamint egy nyomtató.
A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Demeter Zoltán a térség országgyűlési képviselője és Tóbis Béla a település polgármestere.