Emma napja van. | 2024.04.19

A lengyelek többsége belföldi nyaralást tervez

2019-07-12 17:10:47

A lengyelek közel kétharmada, mintegy húszmillió ember készül nyári utazásra, többségük belföldi nyaralást tervez - közölte a lengyel turisztikai kamara szóvivője pénteken a TVN24 kereskedelmi hírtelevízióval. 

    A szóvivő az Ipsos Polska által végzett korábbi felmérésre hivatkozott, amely szerint a tavalyi évhez képest kétmillióval több lengyel készül nyaralni az idén.
    Az utazások legkedveltebb célpontja hagyományosan a balti tengerpart, emellett jelentős turistaforgalmat jegyeznek a dél-lengyelországi hegyi központokban is - mondta a szóvivő.
    A nyaralók 48 százaléka kisebb panziókat és kiadó szobákat választ. Egyre kedveltebb az igényes luxusszállás, valamint az aktív üdülési formák, a tematikus utazások, az agroturizmus, utóbbi különösen a gyermekes családok körében népszerű.  
    Az Ipsos felmérése szerint a lengyelek több mint fele önállóan szervezi nyári szabadságát, az utazási irodák szolgálatait 49 százalékuk veszi igénybe. 
    A külföldi nyaralásra készülő lengyelek a leggyakrabban Horvátországot, Görögországot és Spanyolországot választották úti célként.