Emma napja van. | 2024.04.19

Nemzetközi kamarazenei fesztivál lesz Budapesten

2019-07-08 12:44:00

A kamarazenére fókuszál a Miranda Liu hegedűművésznő által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus, amit első alkalommal rendeznek meg augusztus 30. és szeptember 3. között Budapesten három helyszínen.

    A koncerteknek a Festetics és Benczúr Palota, valamint a Régi Zeneakadémia kamaraterme ad otthont. 
    Miranda Liu, hegedűművésznő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában elmondta: a fesztivál célja az, hogy a kamarazenét, a "barátok zenéjét", eredeti formájában mutassák be úgy, ahogy a zeneszerzők annak idején eltervezték: meghitt környezetben előadva. 
    A fesztiválon Budapest legsikeresebb kamarazenészei mellett fellép Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgij Csaidze zongoraművész Oroszországból - tette hozzá Miranda Liu.
    A műsorban elhangzott, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel Miranda Liu visszahívást kapott Krakkóba a Lengyel Zenei Fesztiválra, ahol ezúttal a Krakkói Filharmonikus Zenekar szólistájaként lép fel július 14-én. 
    Soós Máté hegedűművész, a Central European String Quartet tagjának közlése szerint a fesztivált augusztus 30-án, a Central European String Quartet koncertje nyitja meg, a műsor első felében Debussy és Bartók műveit hallhatja majd a közönség a Festetics Palota Tükörtermében.
    A fesztiválon fellép mások mellett Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is.