Auguszta napja van. | 2024.03.29

Életfogytiglani fegyházra ítéltek egy szabadbattyáni nőt férje megölése miatt

2019-07-03 19:40:00

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék szerdán, első fokon egy szabadbattyáni nőt, aki tavaly tavasszal gyógyszerrel megölte a férjét.

    A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az asszonyt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el. Az elsőfokú ítélet értelmében a vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.
    Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyésznek három napja van nyilatkozni. A nő a másodfokú határozat kihirdetéséig letartóztatásban marad.
    A megállapított tényállás szerint a pár több mint harminc évig élt házasságban, a nő azonban már elégedetlen volt, új kapcsolatot alakított ki. A feleség a házasság felbontására törekedett, szerette volna, ha a férje elhagyja közös otthonukat, ő pedig új társával ott élt volna tovább. 
    A férfi elzárkózott a válástól, ezért a nő elhatározta, hogy megöli, így szerzi meg a házat.
    A feleség 2018 áprilisában az általa szedett gyógyszerekből nagyobb mennyiséget adott be a férjének, aki azoktól rosszul lett és kórházba került. Később a feleség altatókkal elkábította, majd megpróbálta a férfit a fürdőkádban vízbe fojtani. Végül június 1-jén előbb nyugtatókat, aztán nagy mennyiségű szív- és érrendszerre ható gyógyszert, valamint káliumtablettát adott be a férfinak és magára hagyta az ingatlanban. A gyógyszerek hatására a sértett keringése összeomlott, végül a férfi szívmegállás következtében meghalt.