Csongor napja van. | 2024.04.16

A bankszövetség üdvözli az adategyeztetési határidő módosítását

2019-06-26 18:12:00

A Magyar Bankszövetség üdvözli, hogy a parlament döntése alapján a kötelező banki adategyeztetés  határideje október 31-ére módosult, az új dátum reális lehetőséget ad minden érintett lakossági és vállalati ügyfélnek, hogy október végéig az azonosítást  el tudja végezni - közölte a bankszövetség az MTI-vel szerdán.

    A szövetség közleménye rámutatott: köszönhetően a kormányzati, jegybanki és bankszövetségi kommunikációnak, az elmúlt hetekben az adategyeztetés központi témává vált. Annak érdekében, hogy teljes körű legyen az adategyeztetés, a bankszövetség és a tagbankok folytatják a figyelemfelhívó kommunikációt.
    A már értesített, de az adategyeztetéssel elmaradt ügyfelek újbóli tájékoztatását a bankszektor figyelemmel kíséri, és mindent megtesz azért, hogy arra minél előbb sor kerüljön - jelezték. 
    A lakossági ügyfelek döntő többségét az elmúlt mintegy két évben számlanyitáskor vagy a későbbi banki ügyintézés során már azonosították, így nekik nincs tennivalójuk.
    A szövetség ugyanakkor minden vállalati, és az egyeztetésre felszólított lakossági ügyfelet arra kér, hogy ne halogassák az adategyeztetést, a kötelezettségnek a meghosszabbított határidőtől függetlenül, mihamarabb tegyenek eleget.