Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kedden magyar nap a központi szurkolói zónában

2019-06-24 10:29:00

Mindhárom szurkolói zóna nagy népszerűségnek örvend a minszki Európa Játékokon, az első hétvégén a Sportpalotánál, a Csizsovka Arénánál és a Minszk Arénánál lévő fesztiválterületet is megtöltötte a közönség.

    A központi szurkolói zónát az óvárossal szemben, a Sportpalotánál és annak tőszomszédságában lévő Palova Arénánál alakították ki a szervezők, itt minden napon más résztvevő nemzet mutathatja meg magát a fehérorosz szurkolóknak. A program szerint kedden magyar nap lesz a festői Szviszlocs folyó partján, ennek keretében este a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett Pál István "Szalonna" és Bandája lép fel a színpadon.
    Az úgynevezett fan zone-okban kivetítőkön egész nap lehet követni a sporteseményeket, emellett különböző zenei és kulturális programok várják a kilátogatókat amellett, hogy mindenki csillapíthatja éhségét és szomjúságát a sátrak alatt. 
    Természetesen a minszki multisport-esemény emléktárgyainak is minden helyszínen - így a versenyeknek otthont adó arénákban, csarnokokban is - van boltja, kapható póló, törölköző, hátizsák, sapka, kulcstartó, hűtőmágnes és gyermekjáték is - mind-mind az Európa Játékok logójával vagy kabalafigurájával, a kölyökróka Leszik képével díszítve.