Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ungvári kiesett, két magyar versenyben

2019-06-23 14:14:00

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós egy vereséggel fejezte be 73 kilogrammban a minszki Európa Játékok cselgáncstornáját, amely az idei Európa-bajnokság is egyben.

    A ceglédiek háromszoros Eb-aranyérmese a 64 között a szintén Európa-bajnok Hidayet Heydarovval találkozott, aki tavaly hazai közönség előtt lett harmadik a bakui vb-n. A 38 éves magyar - aki előzőleg 1/1-re állt ellenfelével szemben - vazaarival kikapott a Csizsovka Arénában, ezzel búcsúzott.
    Súlycsoporttársa, Szabó Frigyes vazaarival verte a lengyel Wiktor Mrowczynskit, ezzel bejutott a 16 közé, ahol a svéd Tommy Macias vár rá.
    A 81 kilósok között az Eb-bronzérmes Ungvári Attila szintén svéd riválissal csapott össze, és ipponnal legyőzte Victor Busch-t. Az utolsó pillanatban az utazó csapatba került, junior vb-ötödik Rajkai Róbert vazaarival jobbnak bizonyult a moldovai Nicon Zaborosciucnál, ám a 32 között ipponnal kikapott a török Vedat Albayraktól, így kiesett.
    A nőknél a versenynap egyetlen magyarja 63 kilóban szerepelt, az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi számára hamar véget ért a kontinenstorna. A 17 éves ceglédi dzsúdós a 32 között ipponvereséget szenvedett a szerb Anja Obradovictól.