Emma napja van. | 2024.04.19

Ózd a mi közös ügyünk - mondta sajtótájékoztatón Eke István a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

2019-06-21 00:01:29

Ózdon, Eke István vállalkozó indul a Fidesz-KDNP színeiben polgármesterjelöltként az őszi helyhatósági választáson. A párt döntéséről csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón számolt be Riz Gábor országgyűlési képviselő, választókerületi elnök.

- A Fidesz-KDNP pártkoalíció olyan esélyes jelöltet akar állítani Ózd város polgármesteri székébe, akire bízvást tudnak szavazni az emberek. Akire jó odafigyelni, hiszen van üzenete és eddigi életútja azt bizonyítja, hogy rátermett ember. Ő az, aki a jövőben igazgatva a várost helyre tudja tenni mindazt, amit az elmúlt öt évben elmulasztottunk - összegezte döntésük hátterét Riz Gábor választókerületi elnöke.

Eke István a Fidesz-KDNP ózdi polgármesterjelöltje (b), Riz Gábor országgyűlési képviselő, választókerületi elnök

Eke István személyében erős kihívója lesz az őszi választáson a hivatalban lévő polgármesternek. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egy olyan cégcsoportot vezet, amely sikeres, a város egyik meghatározó munkaadója, és eddigi életútjával bebizonyította, hogy Ózdon is van élet. 

Borsod megye második legnagyobb városában egyre többen követelnek változást a település vezetésében. Sok ózdi polgár szerint az elmúlt öt év bebizonyította, hogy a "jobbikos" városvezetés alkalmatlan a település irányítására. Több forrásunk értékelése szerint, a nagy szavak ideje lejárt. A 2014-es hangzatos ígéretekből semmi nem valósult meg, és nem tudtak élni a lehetőségekkel. Ózd az elvesztegetett lehetőségek városa. 

A Fidesz-KDNP jelöltje szerint, kormányzati támogatással vissza lehet rajzolni Ózdot a gazdasági térképre.

- Az elmúlt közel húsz évben megszerzett magasabb vezetői tapasztalataim arra sarkallnak, hogy a város érdekében hasznosítsam tudásomat. és a megszerzett ismereteket. Ha Önök úgy gondolják, hogy támogatnak ebben, akkor szeretném felajánlani ezeket a képességeimet a város javára, mert Ózd a mi közös ügyünk - hangsúlyozta Eke István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Eke István Miskolcon született 1972. október 28-án. Gyerekkorát Sátán és Putnokon töltötte, iskolásként versenyszerűen asztaliteniszezett és zongorázni tanult. Középiskolai tanulmányait a Putnoki Gomba Levente Gimnáziumban folytatta, ahol 1991-ben érettségizett, majd a Miskolci Egyetem gépészmérnöki karán szerzett 1997-ben egyetemi oklevelet általános géptervező-menedzsment szakirányon. A diploma megszerzése után szűk egy esztendő katonai szolgálat következett Budapesten, 1998. április 30-ig. A katonaság után az ózdi a SPAL Kft-nél helyezkedett el gyártás-előkészítő és technológus mérnökként. 2000. augusztus 25-től egyéni vállalkozóként tevékenykedik. 2002-ben megalakították a Felkor 2000 Kft-t, 2004-ben a Vol-Szer 2000 Bt-t, 2005-ben az Ekufém Bt-t. A „Zsebi-Baba Mama Szakáruházat” 2005-ben nyitották meg Ózdon, majd 2007-ben a Zsebi II. üzletet Putnokon. 2007-ben varrodát és hímző műhelyt alapítottak „Ti-ván” márkanévvel. Az eltelt évek során a piac folyamatos változásaihoz igazodva szükség volt néhány vállalkozási üzletág átalakítására vagy megszüntetésére.   A 2010 utáni időszakot napjainkig az elektronikai bérgyártás és a fémtömegcikk gyártóüzem dinamikus fejlesztése jellemzi. Több mint 10 iparfejlesztési, munkahely teremtési és energiahatékonysági pályázat segítségével napjainkra az itt alkalmazott gyártási– szerelési technológiák jó része a XXI. század kihívásainak megfelelő szintűre cserélődött. Lendületes fejlődésük részeként 2014-ben egy több mint 550 m2 –es új üzemcsarnokkal bővítették termelési területüket. Szakmai sikereik révén 2014-ben az „Év elektronikai vállalkozása” címen regionális Príma Díj elismerésben részesültek. 2016-ban „Év felelős foglalkozatója” elismerő oklevélben, majd a Felkor 2000 Kft 2017-ben „Digitálisan felkészült vállalkozás” illetve Bisnode AAA minősítést érdemelt ki. A cégcsoport 2015-ben egy mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó céggel bővült, az Agroép-Bau Kft. fő profilja a következő 5 évben egy luxus felszereltségű felépítése és beüzemelése lesz Upponyban.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó