Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: növekszik a káosz a zuglói parkolási ügyben

2019-06-13 16:15:00

Egyre nagyobb a káosz a zuglói parkolási szerződések ügyében, ami Karácsony Gergely polgármester alkalmatlanságát bizonyítja - mondta Kovács Balázs, a Fidesz-KDNP XIV. kerületi képviselője csütörtökön, újságíróknak a helyi képviselőtestület rendkívüli ülését követően.

    A kormánypárti politikus kiemelte, Karácsony Gergely annak ellenére tette lehetővé a "napi egymillió forintos veszteséget termelő, botrányos" szerződések felmondását, valamint a zuglóiak ingyenes parkolását, hogy ezen szándékokról legutóbb döntöttek a képviselők.  
    Kitért arra is, a rendkívüli ülésen az MSZP kezdeményezte a parkolási szerződés felmondásának útjában álló jegyzői törvényességi észrevételek tárgyalását, azonban ez a próbálkozás "elhalt", mivel Karácsony Gergely a javaslat napirendről történő levételét kérte arra hivatkozva, hogy még nem értek véget az erről szóló tárgyalások.
    Kovács Balázs szerint a polgármester "durcás gyerekként a paplan alá bújik a problémás kérdések elől".
    Megerősítette, amennyiben Karácsony Gergely nem tudja megoldani a helyi parkolási problémákat, akkor azt fogják javasolni, hogy Zuglóban mindaddig váljon teljesen ingyenessé a parkolás, amíg egy új, alkalmas kerületi vezetés megfelelően nem rendezi a kérdést. 
    Karácsony Gergely a testület rendkívüli üléséről távozóban röviden annyit mondott újságíróknak, még tárgyalnak a parkolási szerződések felmondásáról, a korábbi jegyző távozását pedig a parkolási üggyel is összefüggő bizalomvesztés indokolta. 
    A zuglói képviselőtestület délelőtt kezdődő rendes ülésén - korábbi döntésének megfelelően - elfogadta azokat a rendeletmódosításokat, amelyek segítségével a kerület saját hatáskörébe veheti a parkolás üzemeltetését.
    Karácsony Gergely az erről szóló vitában azt mondta, a változtatások célja a rendszer költséghatékonyabbá tétele, a lejáró parkolási szerződések után pedig nem lesz szükség alvállalkozók foglalkoztatására.    
    Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester ezzel szemben úgy vélekedett, nincsenek meggyőződve az előterjesztés helyességéről, valamint arról sem, hogy a polgármester nem csak a felelősséget igyekszik-e a Fideszre hárítani. Sajnálatát fejezte ki továbbá, hogy a testület nem szavazhatott a szerződések felmondásáról, valamint a zuglóiak ingyenes parkolásáról.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó