Gedeon napja van. | 2024.03.28

Sölch Gellért: a gyermekeknek köszönhetően erőssé válhat a nemzet

2019-06-08 08:40:00

A magyar nemzet akkor tud igazán erős lenni, ha a jövő nemzedék tagjai megszületnek, a gyermekeknek köszönhetően erőssé válhat a nemzet - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára Miskolcon, a Családsegítés a XXI. században című konferencián pénteken.

    Sölch Gellért úgy fogalmazott: 2010 óta minden évben jelentősen nőtt a családok, a gyermekek támogatására fordított költségvetési összeg. Az Országgyűlésnek benyújtott 2020-as költségvetési javaslat a családok támogatásának költségvetése - jelentette ki -, 2010-hez képest két és félszeresével nő az az összeg, amelyet a kormány a családok támogatására fordít. Ennek a költségvetésnek az egyik legfontosabb eleme a családvédelmi akcióterv - tette hozzá.
    Felidézte, hogy 2010 óta a gyed és a gyed-extra időtartalma három évre nőtt, bevezették a családi adókedvezményt, ezt követette a családok otthonteremtési kedvezménye, majd az ifjú házasok kedvezménye. Ez év július elsejétől lép hatályba a babaváró támogatás, a jelzáloghitelesek támogatása, bővül a csok, a nagycsaládok autóvásárlási kedvezményt kapnak - sorolta a helyettes államtitkár. Kitért arra is, hogy ez a program jövőre is folytatódhat a nagyszülői gyeddel, a négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó megfizetése aluli mentesítésével.